Регистрация    Влез    Форум    Потребители   Търсене    Въпроси/Отговори

Начало форум » Агробизнес » Животновъдство

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 152 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Зайцевъдство
 Мнение Публикувано на: 03 Ное 2008, 13:17 

Предлагам колеги-зайцевъди да споделят опита си.

Върнете се в началото 
 Профил Изпрати лично съобщение  

Заглавие: Re: Зайцевъдство
 Мнение Публикувано на: 31 Мар 2009, 10:05 

абе човек, за какво зайцевъдство говориш. има ли такова в българия-неслучайно янаписах с малка буква. в бедна държава не можеш да реализираш качествена продукция на цени дори по себестоиност. ние нямаме породи, нямаме технологии, нямаме оборудване, нямаме пазари. все още зайцевъдите живеят със старото време когато им се даваха бонуси да пазарят от кореком. то сега във всеки магазин е кореком. все пак прави чест, че повдигаш този въпрос. нали удавника се хваща и за сламката. ако те интерисува нещо питаи.

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 16 Юли 2009, 00:52 
Аватар

С Лесоламинат сме колеги от зайчарския форум :D Винаги има игра трябва да я набараш ;)

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 16 Юли 2009, 09:13 

младеж където има пари няма игра. сега всеки гледа животни не от любов а за да спечели нещо игрите са за децата и за тез дето нямат пари и гледат сеир.

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 16 Юли 2009, 15:58 
Аватар

burgundec888 написа:
младеж където има пари няма игра. сега всеки гледа животни не от любов а за да спечели нещо игрите са за децата и за тез дето нямат пари и гледат сеир.
Колега не ставаше въпрос за голяма зайцеферма.Аз си гледам десетина майки и постоянно продавам зайчета не е голям доход но мене ми е като странична дейност.В момента нямам време иначе ще разшира производството защото постоянно търсят заклани зайци а аз нямам.Организираш ли си пазара и да си събереш клиенти това е основата.Та това ми беше мисълта във всяко нещо има печалба трябва да знаеш как да я извлечеш.Поздрави.

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 17 Юли 2009, 07:56 

така е колега и аз съм го правил но всичко това е нерагламентирано и на практика незаконно все пак сме тръгнали нанякъде. това което правиш е много добре защото хората имат нужда от наи-добрата месо-заешкото, но става дума за бъдещето. смятам че това което правим двамата е бай ганювщина-така няма да решим проблема на заицевъдството а ти поставяш така въпроса. ако беше го поставил -да обсъдим дребното зайцевъдство за самозадоволяване би звучало по друг начин. всъщност коя порода зайци отглеждаш поздрави

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 17 Юли 2009, 07:58 

и не си прав-може да организираш пазар и да нямаш зайци-всъщност ти го изпитваш това на практика

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 17 Юли 2009, 22:41 
Аватар

burgundec888 написа:
и не си прав-може да организираш пазар и да нямаш зайци-всъщност ти го изпитваш това на практика
Е точно така се получи при мене .А и лошото е че гледам основно Белгийски великан.И при моето гледане сено и овес порастват на втората година.Имам и Пеперуди те са по до
бри за месо на три месеца са готови.Най лошото е че се опитвам да нося 4-5 дини под една мишница.А хората са казали не носи 2 дини под една мишница.Ама животът като го изисква.Поздрави.

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 18 Юли 2009, 21:50 

дотук момче наедно мнение сме забелгииския великан-това ми е любимата порода имах прекрасни маики и приплоди проблема е с реставрацията на породата или по точно вливане на свежа кръв. при добро хранене и за по малки месеци правят трупчета. ама нали знаеш всичко голямо е хубаво. има проблем при тази порода-единя е със зъбите израстват много, податливи са на хеморагичната треска и много лабилни по отношение на храносмилателните заболявания. имаш изход обаче да продаваш за разплод на по високи цени от тази порода търсят се. по отношение на съжденията ти за търговията си много назад във вижданията си. повтаряш като политиците да имаме пазари. аз имам пазар подаваи ми всяка седмица по 5000 заклани стандартни заека а да те видя сега. все още разсъждаваш от времето от края на социализма-. назад сме човече светлинни години сме назад от хората да знаеш не става въпрос за водещите. пък за дините не се безпокои аз нося три под мишницата аиде поздрави почети малко повече за маркетинга

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 20 Юли 2009, 22:28 
Аватар

burgundec888 написа:
дотук момче наедно мнение сме забелгииския великан-това ми е любимата порода имах прекрасни маики и приплоди проблема е с реставрацията на породата или по точно вливане на свежа кръв. при добро хранене и за по малки месеци правят трупчета. ама нали знаеш всичко голямо е хубаво. има проблем при тази порода-единя е със зъбите израстват много, податливи са на хеморагичната треска и много лабилни по отношение на храносмилателните заболявания. имаш изход обаче да продаваш за разплод на по високи цени от тази порода търсят се. по отношение на съжденията ти за търговията си много назад във вижданията си. повтаряш като политиците да имаме пазари. аз имам пазар подаваи ми всяка седмица по 5000 заклани стандартни заека а да те видя сега. все още разсъждаваш от времето от края на социализма-. назад сме човече светлинни години сме назад от хората да знаеш не става въпрос за водещите. пък за дините не се безпокои аз нося три под мишницата аиде поздрави почети малко повече за маркетинга
Тези великани с грубите глави изчезнаха от 15сетина години.Аз се познавам лично с повечето хора които отглеждат великани в България и им знам зайците никой няма от стария вид.Затова сега съм започнал едно сложно възпроизводително кръстосване със няколко мъжкара от цялата страна пък ега се пръкне някое зайче по грубичко.Изкриви ли някой зъбите веднага ножа.За китайската болест бия Песторин.И за да нямаш храносмилателни проблеми храниш само със сухо никаква трева само сено и си о кей.Относно вижданията ми за търговията те са такива защото живея в такава държава.Какво ще ми помогне държавата нищо.А проблеми може да ми създаде безкрайни.Затова истината е в сивия сектор :D Ама били сме се запътили към Европа!?!Какво? с тия чиновници няма да стане никога.Не разчитам на помощ от държавата искам просто да не ми пречи.Да ама тя не ще затова си създава объркани правила и наредби та се да си в грешка и да си цакаш на чиновниците..Та затова засега ще сикютиме в сивия сектор безтова там се чуствам като риба във вода :D ;) Нали съм Балканец както ме определи :lol:

Върнете се в началото 

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 152 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща

Начало форум » Агробизнес » Животновъдство